Breaking

Analisa Makro Bersama MFM Securities

Views: 268
0 0

Earnings season sudah hampir ke penghujung.

Profit membantu pasaran membuat new high. Sentiment pasaran pasti tertumpu kepada Delta Variant selepas ini. Hujung minggu nanti Central Banks utama dunia akan bersidang di Jackson Hole secara online. Media highlights membayangkan Central Banks akan bercakap tentang Taper.

Kami berpendapat mereka akan bincangkan tentamg Delta Variant dan kesannya kepada ekonomi di luar US, terutamanya Jepun, China dan Eropah. Jumaat lepas, President Federal Reserve Dallas, Robert Kaplan berkata beliau mungkin tukar fikiran tentang Taper bergantung kepada kesan Delta Variant kepada ekonomi.

Kenyataannya itu mungkin sebabkan pasaran saham ditutup tinggi Jumaat lepas. Pasaran kewangan dijangkakan masih lagi range trading menuju ke bulan September. Ada infrastructure bill dan debt limit menanti bulan depan. Bila isu ini selesai, dan jika kes Delta Variant ini menurun, pasaran saham mungkin akan membuat new high lagi.


Kini anda boleh copy dagangan kami di MFM TradeCopy

SIJUHU – minima USD200, autoscale

ASAS SAHAM 1,000 – minima USD1,000, autoscale

ASAS SAHAM 10,000 – minima USD10,000, autoscale

Untuk investors password dan feeds terkini, anda boleh ke FB saya


NOTA:

Artikel/Video ini hanyalah untuk tujuan pendidikan sahaja dan bukanlah satu nasihat kewangan. Ianya tidak mengambil kira faktor tahap risiko peribadi dan kesesuaian produk ini dengan anda. Anda hendaklah mendapatkan nasihat kewangan dari pakar yang bertauliah sebelum mengambil sebarang tindakan dari artikel ini. Penulis dan pemilik laman web ini tidak bertanggung-jawab atas sebarang kerugian yang mungkin timbul dari tindakan anda.

About Post Author

Ahmad Sherhan