Breaking

UBS: Pandangan Trader Interbank

Views: 29
0 0

Berikut adalah pandangan dari trader bank UBS, sebuah bank pelaburan terkemuka Switzerland, untuk beberapa matawang terpilih, pada 3 September 2020:

PAIR STRATEGI SL TP HARGA SEMASA
EUR/USD Flat 1.1835
GBP/USD Flat 1.3270
USD/JPY Flat 106.41
USD/CAD (a) Buy @ 1.3080 1.3030 1.3195 1.3097

(a) – Aktif. Belian EUR/USD sebelum ini telah mencapai TP pada 31/8 dan jualan GBP/USD telah gagal, belian USD/CAD telah dibuat hari ini (3/9). Rujuk pandangan pada 27 Ogos disini.

* Buy/Sell Stop order

** Buy/Sell Limit order

(e) – TP telah disemak semula menurut pandangan penulis

(be) – “breakeven” dan tiada dagangan baru

 

***jadual ini sekadar pandangan sahaja. Trader dinasihatkan membuat analisa dan keputusan sendiri dalam berdagang.

 

NOTA:

Artikel ini adalah sebahagian dari artikel percubaan khas untuk pelanggan VIP Mocaz dan MFM Securities yang cuba dilancarkan tidak lama lagi. Sekiranya anda berminat untuk membaca laporan mingguan dalam bahasa Inggeris, bolehlah berhubung dengan [email protected]

Artikel ini hanyalah untuk tujuan pendidikan sahaja dan bukanlah satu nasihat kewangan. Ianya tidak mengambil kira faktor tahap risiko peribadi dan kesesuaian produk ini dengan anda. Anda hendaklah mendapatkan nasihat kewangan dari pakar yang bertauliah sebelum mengambil sebarang tindakan dari artikel ini. Penulis dan pemilik laman web ini tidak bertanggung-jawab atas sebarang kerugian yang mungkin timbul dari tindakan anda.