Berikut adalah pandangan dari trader bank UBS, sebuah bank pelaburan terkemuka Switzerland, untuk beberapa matawang terpilih, pada 23 Julai 2020:

PAIR STRATEGI SL TP HARGA SEMASA
EUR/USD Flat 1.1574
GBP/USD (**) Sell @ 1.2800 1.2860 1.2280 1.2691
USD/JPY Flat 107.18
USD/CAD Flat 1.3387

(a) – Aktif. Belian EUR/USD sebelum ini telah mencapai sasaran semalam (22/7), belian USD/JPY telah gagal dan “sell limit” USD/CAD telah dibatalkan pada 21/7. Rujuk pandangan pada 16 Julai disini.

* Buy/Sell Stop order

** Buy/Sell Limit order

(e) – TP telah disemak semula menurut pandangan penulis

(be) – “breakeven” dan tiada dagangan baru

 

***jadual ini sekadar pandangan sahaja. Trader dinasihatkan membuat analisa dan keputusan sendiri dalam berdagang.

 

NOTA:

Artikel ini adalah sebahagian dari artikel percubaan khas untuk pelanggan VIP Mocaz dan MFM Securities yang bakal dilancarkan tidak lama lagi. Sekiranya anda berminat untuk membaca laporan mingguan dalam bahasa Inggeris, bolehlah berhubung dengan support@mfmsecurities.com

Artikel ini hanyalah untuk tujuan pendidikan sahaja dan bukanlah satu nasihat kewangan. Ianya tidak mengambil kira faktor tahap risiko peribadi dan kesesuaian produk ini dengan anda. Anda hendaklah mendapatkan nasihat kewangan dari pakar yang bertauliah sebelum mengambil sebarang tindakan dari artikel ini. Penulis dan pemilik laman web ini tidak bertanggung-jawab atas sebarang kerugian yang mungkin timbul dari tindakan anda.